Brochettes de poulet balinais

Brochettes de poulet balinais
Voorbereiding 30 min.
Kooktijd 12 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Kipfilet(s)
1
Limoen, in plakjes
0.5
Ketjapsaus
1 el
Sojasaus
0.5 el
Sesamzaadjes
0.5 el

Voor de marinade:

Teentjes knoflook
2
Korianderzaadjes
0.5 el
Komijnzaadjes, geroosterd
0.5 c.à.c
Rietsuiker
0.5 el
Rood chilipepertje, fijngesnipperd

Brochettes de poulet balinais

Bereiding

1

Doe alle ingrediënten voor de marinade in de vijzel en plet tot een grove pasta. Voeg de ketjap en de sojasaus toe en meng. Snij de kipfilets in lange repen en laat ze in de marinade 30 min tot 2 u rusten.

2

Rijg de kippenrepen op spiesjes en rooster ze 5 à 6 min op de barbecue.

3

Dien de kippenspiesjes op bestrooid met sesamzaadjes en met plakjes limoen.