Brochettes van witte worst, rode ui en courgette met quinoataboulé

Brochettes van witte worst, rode ui en courgette met quinoataboulé
Voorbereiding 20 min.
Kook 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Belgische producten

boudins blancs
3
courgette
125 g
tomaten
200 cl.
10 stengels bieslook

Alsook:

1/4 bosje platte peterselie
quinoa
125 g
rode uien
1
olijfolie
40 ml
het sap van 1 citroen
zout, zwarte peper

Brochettes van witte worst, rode ui en courgette met quinoataboulé

Bereiding

1

Kook de quinoa in gezouten water, laat uitlekken en afkoelen.

2

Snij de worsten in dikke plakken. Pel de uien en snij in 4. Snij de courgette overlangs in 4 en daarna in dikke plakken. Maak brochettes door afwisselend stukjes worst, courgette en ui op een stokje te prikken.

3

Snij de tomaten in kleine blokjes. Snipper de peterselie en de bieslook. Meng de afgekoelde quinoa, de tomaten, de peterselie, de bieslook, de olijfolie en het citroensap en kruid met peper en zout. Gril de brochettes en serveer samen met de quinoataboulé.