Broodjes met champignonbeleg zoals in Louisiana

Broodjes met champignonbeleg zoals in Louisiana
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Grote champignons (portobello), in fijne reepjes
1.5
Olijfolie
1 el
Feta
40 g
Oregano
0.5 el
Wittewijnazijn
1 c.à.c
Lente-ui(en), gesnipperd
1
Miniciabatta’s
2
Bosje verse koriander
0.5
Peper, zout

Voor de Chipotlesaus:

Ketchup
50 ml
Ciderazijn
50 ml
Chipotle (gerookte peper) in saus + 1 el Chipotlesaus (kant-en-klaar)
0.5
Paprikapoeder
0.5 c.à.c
Komijnpoeder
0.5 c.à.c
Bruine suiker
1 el
Water
25 ml
Peper, zout

Broodjes met champignonbeleg zoals in Louisiana

Bereiding

1

Bak de champignons ongeveer 3 min in de olijfolie in een pan.

2

Maak de saus door alle ingrediënten te mengen in een steelpan en laat sudderen terwijl je regelmatig roert. Kruid bij indien nodig. Verkruimel de feta in een aparte kom en meng met de oregano, de azijn en de lente-uien. Kruid met peper en zout.

3

Rooster de ciabatta’s. Snij open en beleg met de champignons en de feta. Giet de saus erover en versier met de gesnipperde koriander.