Broodjes met geroosterde groenten, mozzarella en pesto van pecannoten

Broodjes met geroosterde groenten, mozzarella en pesto van pecannoten
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Courgette
0.5
Aubergine
0.5
Sneden meergranenbrood
4
Bollen buffelmozarella
1
Bokaal gegrilde paprika's
0.5

Voor de pesto

Pecannoten
25 g
Rucola
1 handvol
Basilicum
12.5 g
Teentje knoflook
0.5
Parmezaanse kaas
15 g
Olijfolie
25 ml
Balsamicoazijn
0.5 el
Zout
Peper

Broodjes met geroosterde groenten, mozzarella en pesto van pecannoten

Bereiding

1

Verhit een grillpan op een hoog vuur tot heel heet. Snij de courgette en de aubergine in sneden van 1 cm dik. Gril ze in porties gaar in de pan.

2

Maak de pesto: mix de pecannoten met 1 handvol rucola, het basilicum, de knoflook, de Parmezaanse kaas, de olijfolie en de balsamicoazijn. Kruid met zout en peper. Besprenkel de sneden brood met olie en rooster ze in de grillpan.

3

Snij de mozzarella in sneetjes. Besmeer de helft van het geroosterd brood met pesto en beleg met de geroosterde groenten, uitgelekte paprika’s, de mozzarella en de rest van de rucola. Sluit met een tweede snede brood en serveer.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
145kcal
Vetten
10g
Vezels
1,6g
Eiwitten
4,5g