Brusselse suikertaart

Brusselse suikertaart
Bereiding
1
Los de gist op in het water en voeg het losgeklopte ei toe. Zeef de bloem en vorm een kuiltje in het midden. Giet er het gistmengsel in en kneed geleidelijk onder de bloem. Voeg de suiker en het zout toe. Verdeel de malse boter in stukjes en meng ze onder het deeg. Kneed snel tot een homogeen deeg, niet langer dan 5 min, anders wordt het te elastisch.
2
Vorm een bal van het deeg, verpak die in plasticfolie en laat 15 min rusten in de koelkast. Smeer een bakvorm in met boter. Rol het deeg uit tot een dikte van 3 à 4 mm en bekleed er de bakvorm mee.
3
Verwarm de oven voor op 230°C. Klop de eidooier los met de room. Strooi de suiker op het deeg en giet er het eidooiermengsel op. Verdeel er de vlokjes koude boter over en bak 15 à 20 min in de oven. Ontvorm meteen en laat afkoelen op een rooster. Werk af met glazuursuiker.