Buddha bowl met geroosterde kikkererwten en labneh

Buddha bowl met geroosterde kikkererwten en labneh
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 25 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Uitgelekte kikkererwten
230 g
Paprikapoeder
1 c.à.c
Verse kaas
200 g
Knoflookteentje
1
Paprika
1
Komkommer
0.5
Kerstomaten
100 g
Avocado
0.25
Maïs
120 g
Sojascheuten
100 g
Bosje verse munt
0.25
Olijfolie
2 el
Zout en peper

Buddha bowl met geroosterde kikkererwten en labneh

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vermeng de uitgelekte kikkererwten met het paprikapoeder, leg op een ovenplaat, kruid met zout, giet er een scheutje olijfolie over en plaats 25 min. in de oven.

2

Voor de labneh : vermeng de verse kaas met 1 uitgeperst knoflookteentje, 2 el olijfolie en kruid met zout.

3

Doe de sojascheuten in een kom, samen met de geroosterde kikkererwten, reepjes paprika, plakjes komkommer, kerstomaten, maïs en stukjes avocado. Serveer met de labneh en enkele muntblaadjes.