Bulgur met boerenkool en spinazieburger

Bulgur met boerenkool en  spinazieburger
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

ui
0.5
lente-uitjes
2
bulgur
100 g
teentje(s) knoflook
1
komijnpoeder
0.5 c.à.c
boerenkool
200 g
wortelschijfjes
110 g
rozijnen
25 g
peterselie
5 g
ras el hanout
0.5 c.à.c
spinazie-kaasfilets
2
olijfolie
peper
zout

Bulgur met boerenkool en spinazieburger

Bereiding

1

Snipper de ui. Hak de peterselie fijn. Snij de lente-ui in ringetjes. Bereid de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Pers de knoflook.

2

Fruit de knoflook en de ui glazig in wat olijfolie. Voeg de komijn toe en bak even mee. Voeg de boerenkool en de wortelschijfjes met wat water toe en laat onder regelmatig omscheppen in 15 min. gaar stoven. Voeg er de laatste 5 min. de rozijnen aan toe. Kruid met peper en zout. Schep de bulgur met de peterselie en de ras el hanout onder de groentemengeling. Kruid eventueel bij met peper en zout.

3

Bak de spinazieburgers goudbruin en gaar in wat olijfolie. Serveer bij de bulgur. Werk af met de lente-uitjes.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
146kcal
Vetten
1,3g
Zout
0,48g
Eiwitten
5,2g