Burger de courge butternut, riz frit et poireaux

Burger de courge butternut, riz frit et poireaux
Voorbereiding 20 min.
Kooktijd 25 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Butternut pompoen
0.25
Parmezaan, geraspt
25 g
Paneermeel
2 el
Peterselie, fijngehakt
0.5 el
Verse tijm, alleen de blaadjes
0.5 el
Teentje knoflook, gesnipperd
0.5
Bloem
1 el
Ei, losgeklopt
1
Olijfolie
Rijst
100 g
Champignons, gehalveerd
125 g
Preiwit, fijn gesnipperd
0.5
Limoen, in stukjes
0.5
Zout, peper

Voor de vinaigrette:

Bladpeterselie, fijngehakt
10 g
Kappertjes
20 g
Olijfolie
2 el
Mosterd
0.5 c.à.c

Burger de courge butternut, riz frit et poireaux

Bereiding

1

Verwarm de oven voorop 180°C. Schil de pompoen en snij ze dan in dikke, ronde plakken. Meng de Parmezaan met het paneermeel, de peterselie, de tijm en de knoflook en kruid dit mengsel met zout en peper. Rol de plakken pompoen door de bloem, het ei en tot slot door het paneer- mengsel. Smeer een bakplaat in met olie, leg er de plakken pompoen op en bak 15 min in de oven. Draai ze dan om en zet nog 10 min in de oven. 

2

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de champignons kort goudbruin in de olijfolie, voeg de snippers prei toe en fruit 3 min. Kruid met zout en peper, schep er de rijst door en hou warm. 

3

Maak de vinaigrette door de peterselie, de kappertjes, de olijfolie en de mosterd te mixen. Kruid met zout en peper. Dien de burgers op met de rijst, de vinaigrette en de stukjes limoen.