Burrito met gehakt en tomaten

Burrito met gehakt en tomaten
Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
0.5
Teentje knoflook, gepeld en gesnipperd
0.5
Olijfolie
0.5 el
Gehakt (varken/kalf)
100 g
Kleine chilipeper, fijngesneden
0.25 c.à.c
Salsasaus
2 el
Bruine bonen, uit bokaal, gespeold en uitgelekt
2 el
Blik tomaten in blokjes Carrefour Bio
0.5
Zakje basmatirijst
0.5
Burritowraps
2
Verse koriander of peterselie
Gemalen kaas
2 el
Zout en peper

Burrito met gehakt en tomaten

Bereiding

1

Stoof het sjalotje en de knoflook aan in wat olijfolie in een pan. Voeg het gehakt toe, kruid met zout en peper, de fijngesneden chilipeper en 2 el salsasaus. Bak het gehakt rul.

2

Voeg de bruine bonen en de blokjes tomaten toe aan het gehakt en laat goed stoven. Kook de rijst intussen gaar in gezouten water. Giet af.

3

Neem de burritowraps, leg er een laagje rijst op en strooi er wat fijngehakte koriander of peterselie op. Lepel  er dan wat van het tomaten-gehaktmengsel op. Werk af met wat gemalen kaas en vouw de burrito dicht. Leg even opzij en snij nadien in twee met een scherp mes.