Butternutpuree

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Butternut
0.5
Olijfolie
1 el
Kerriepoeder
1 c.à.c
Grof gemalen chili
0.25 c.à.c
Zout, peper

Butternutpuree

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de butternut overlangs doormidden en verwijder de pitten. Besprenkel met wat olijfolie en kruid met peper en zout.

2

Leg de butternuthelften met de snijkant naar onder op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bak 45 min tot 1 u in de oven.

3

Haal uit de oven en lepel het vruchtvlees eruit. Plet het tot een gladde puree en breng op smaak met peper, zout, kerriepoeder en chili en serveer.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
69 kcal
Vetten
2,5 g
(waarvan verzadigde vetten)
0,36 g
Koolhydraat
12 g
Suiker
2,2 g
Vezels
2,4 g
Zout
0,11 g
Eiwitten
1,2 g