Butternutpuree
Voorbereiding
10 min.
Kooktijd
60 min.
Rusttijd
0 min.
Moeilijkheid
Makkelijk
Butternutpuree
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de butternut overlangs doormidden en verwijder de pitten. Besprenkel met wat olijfolie en kruid met peper en zout.
2
Leg de butternuthelften met de snijkant naar onder op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bak 45 min tot 1 u in de oven.
3
Haal uit de oven en lepel het vruchtvlees eruit. Plet het tot een gladde puree en breng op smaak met peper, zout, kerriepoeder en chili en serveer.
Voedingsinformatie
per 100 g
Energie
69 kcal
Vetten
2,5 g
(waarvan verzadigde vetten)
0,36 g
Koolhydraat
12 g
Suiker
2,2 g
Vezels
2,4 g
Zout
0,11 g
Eiwitten
1,2 g