Cake met oortjes

Cake met oortjes
Voorbereiding 40 min.
Kook 60 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Boter
350 g
Suiker
500 g
Eieren
6
Vanillestokje
1
Bloem
400 g
Bakpoeder
1 c.à.c
Natriumbicarbonaat
1 c.à.c
Zout
0.5 c.à.c

Pour le glaçage:

Boter
200 g
Verse kaas (type Philadelphia)
200 g
Bloemsuiker
400 g
Vanillestokje
1
Melk
50 ml

Pour la déco:

Kokosnoot, geraspt
100 g
Paaseitje
1
Snoepjes
2
Papieren oren
2

Cake met oortjes

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 170°C. Meng in een keukenrobot de boter met de suiker en voeg er de eieren en de vanille aan toe. Zeef er de bloem bij, voeg de bakpoeder, het natriumbicarbonaat en het zout toe en meng alles goed door elkaar.

2

Smeer een springvorm in met boter en strooi er wat bloem in. Stort het deeg erin. Zet 55 tot 60 min in de oven. Ga na of het deeg gaar is door in het midden een houten prikker te steken. Laat de cake 5 min rusten, haal hem uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster. Om te glaceren meng je in een keukenrobot de boter met de verse kaas. Voeg de suiker, de vanille en de melk toe. Meng goed en zet apart.

3

Snij de cake horizontaal in twee. Strijk het onderste deel in met de glaceercrème. Zet het deksel er weer op en snij de cake deze keer verticaal in twee. Strijk één deel in met de crème en plak de twee helften rechtop tegen elkaar. Snij een stuk uit de cake. Gebruik hiervan een stukje voor de staart. Bestrijk nu het hele oppervlak met glaceercrème. Strooi er geraspte kokos over. Geef het konijn een neusje met het paaseitje, oogjes met de snoepjes en zet zijn papieren oortjes op.