California roll met quinoa

California roll met quinoa
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Bruine quinoa
50 g
Nori-vellen
1.5
Avocado
0.5
Komkommer
0.25
Daikon
0.125
Bakje waterkers
0.5
Bakje gemengde groentekiemen
0.5
Wasabi
Sojasaus

California roll met quinoa

Bereiding

1

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Snij de nori in de lengte in tweeën en daarna nog eens in de breedte, zodat je 12 kleine velletjes hebt. Snij de avocado in dunne plakjes. Snij de komkommer (zonder zaadjes) in dunne plakjes van ongeveer 8 cm lang. Maak de daikon schoon en snij hem in dunne plakken van ongeveer 8 cm lang.

2

Leg 3 stukjes nori voor je en leg op elk vel een beetje quinoa. Leg er een plakje avocado, komkommer en daikon op. Vouw het hoekje linksonder van de nori naar binnen en rol dan op tot een kegeltje. Zet ze in een kegel van karton en maak verder rolletjes tot alle ingrediënten zijn opgebruikt.

3

Versier elk kegeltje met een beetje waterkers en groentekiemen en dien op met wat wasabi en sojasaus.