Cannelloni met butternut, hazelnoten en parmezaansaus

Ingrediënten voor:
Voor de cannelloni
Cannelloni met butternut, hazelnoten en parmezaansaus
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de blokjes butternut en de teentjes knoflook (ongepeld) over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie, kruid met zout en peper, meng en zet 20 à 25 min in de oven. Haal uit de oven en zet opzij. Zet de oven niet uit.
2
Maak intussen de saus. Laat de boter smelten in een kookpan en voeg de bloem toe. Meng met een klopper en giet er beetje bij beetje de melk al roerend bij. Laat al kloppend indikken. Haal van het vuur en roer er de parmezaan door. Kruid met zout, peper en nootmuskaat en voeg het citroensap toe.
3
Verhoog de oven temperatuur tot 190°C. Pel de knoflook en prak samen met de butternut fijn. Voeg de hazelnoten (hou 1 el apart voor de afwerking), de oregano, de ricotta en de citroenzeste toe. Kruid met zout, peper en nootmuskaat. Vul hiermee een spuitzak en spuit in de cannelloni. Schik in een ovenschaal, giet er een paar eetlepels kaassaus over en bak 30 min in de oven. Werk af met de rest van de saus, hazelnoten en oregano.