Cannelloni met butternut, hazelnoten en parmezaansaus

Cannelloni met butternut, hazelnoten en parmezaansaus
Voorbereiding 30 min.
Kooktijd 43 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Voor de cannelloni

Butternut, in blokjes
0.5 kg
Teentjes knoflook
2
Olijfolie
Hazelnoten, geroosterd en fijngehakt
25 g
Verse oreganoblaadjes, fijngehakt + een paar blaadjes
2.5 g
Ricotta
175 g
Zeste van 1 biocitroen
Nootmuskaat
Buisjes cannelloni
7

Voor de saus

Boter
25 g
Bloem
25 g
Melk
350 ml
Parmezaan
37.5 g
Nootmuskaat
Sap van 1/2 citroen
Zout
Peper

Cannelloni met butternut, hazelnoten en parmezaansaus

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de blokjes butternut en de teentjes knoflook (ongepeld) over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie, kruid met zout en peper, meng en zet 20 à 25 min in de oven. Haal uit de oven en zet opzij. Zet de oven niet uit.

2

Maak intussen de saus. Laat de boter smelten in een kookpan en voeg de bloem toe. Meng met een klopper en giet er beetje bij beetje de melk al roerend bij. Laat al kloppend indikken. Haal van het vuur en roer er de parmezaan door. Kruid met zout, peper en nootmuskaat en voeg het citroensap toe.

3

Verhoog de oven temperatuur tot 190°C. Pel de knoflook en prak samen met de butternut fijn. Voeg de hazelnoten (hou 1 el apart voor de afwerking), de oregano, de ricotta en de citroenzeste toe. Kruid met zout, peper en nootmuskaat. Vul hiermee een spuitzak en spuit in de cannelloni. Schik in een ovenschaal, giet er een paar eetlepels kaassaus over en bak 30 min in de oven. Werk af met de rest van de saus, hazelnoten en oregano.

Voedingsinformatie

per 100 g
Vetten
49g
Suiker
20g
Vezels
5,9g
Eiwitten
36g