Carpaccio met parmezaan en mosterd

Carpaccio met parmezaan en mosterd
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 0 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Gepelde biefstuk(ken)
1
Olijfolie
30 ml
Citroensap
15 ml
Mosterd
1 c.à.c
Parmezaanschilfers
10 g
Kappertjes
4 c.à.c
Rucola
100 g
Zout, peper

Carpaccio met parmezaan en mosterd

Bereiding

1

Verpak de steaks in plasticfolie en leg ze 1 u in de diepvriezer. Meng intussen de olijfolie met het citroensap, de mosterd en de Parmezaanschilfers. Doe dit alles in een bokaal, schroef het deksel erop en schud krachtig. Kruid met zout en peper. Voeg de kappertjes toe en breng verder op smaak met zout en peper.

2

Haal het vlees uit de diepvriezer en snij het in heel dunne sneetjes. Schik ze op een groot vel bakpapier, bedek ze met een tweede vel en maak ze wat platter met de deegrol.

3

Leg de plakjes steak op een serveerschaal of borden, nappeer met het Parmezaanmengsel en werk af met de rucola en de extra Parmezaanschilfers.