Carpaccio van rode biet

Carpaccio van rode biet
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 10 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
radicchio
0.25 st
sesamolie
1.5 el
olijfolie
0.5 el
peterselie
0.166 bosje
rode biet
1 st
chioggia bieten
1 st
gembersiroop
0.5 el
ciderazijn of rijstazijn
1 el
rode ui
0.5 st
handvol rucola
0.5 st
parmezaanschilfers
50 g

Carpaccio van rode biet

Bereiding

1

Maak de radicchio schoon en maak de bladeren los. Maak een peterselie-olie door de twee soorten olie te mixen met de peterselie tot een mooie, gladde emulsie.

2

Maak de bieten schoon en snij ze in heel dunne plakken. Pel de ui en snij hem ook in heel dunne plakken. Meng de gembersiroop met de azijn en besprenkel hiermee de plakken biet.   

3

Verdeel de bladeren radicchio over de borden en schik er plakken biet en plakjes ui op. Kruid met zout en peper en decoreer met rucola en Parmezaanschilfers. Besprenkel met de peterselie- olie en dien op.