Ceviche van kabeljauw en zalm met venkel en jonge worteltjes

Ceviche van kabeljauw en zalm met venkel en jonge worteltjes
Nutri-Score A
Voorbereiding 30 min.
Kook 0 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Kabeljauwfilet
200 g
Zalm
200 g
Rode pepertje(s)
1
Sap en zeste van limoenen
2
Verse gember, geraspt
0.25 c.à.c
Suiker
0.5 c.à.c
Jonge wortel(en)
1
Venkelknol
0.5
Verse koriander
4 g
Zout

Ceviche van kabeljauw en zalm met venkel en jonge worteltjes

Bereiding

1

Snij de visfilets in plakjes van 1/2 cm dik en leg ze in een schaal. Haal de zaadjes uit de pepertjes en snipper het vruchtvlees. Meng met het limoensap, de geraspte gember en de suiker en kruid met zout. Zet van deze marinade 2 el opzij en schep de rest over de vis. Dek de schaal af en laat minstens 2 u marineren in de koelkast.

2

Schil de wortelen en snij ze in kleine blokjes. Maak de venkel schoon en snij hem in tweeën. Snij een helft in kleine blokjes en de andere in dunne plakjes; leg de plakjes opzij. Meng de blokjes wortel en venkel onder de vis.

3

Pluk de blaadjes van de koriander. Verdeel de vis over de borden en nappeer met de opzij gehouden marinade. Werk af met korianderblaadjes en plakjes venkel.