Ceviche van sint-jakobsnootjes met passievrucht

Ceviche van sint-jakobsnootjes met passievrucht
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 60 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Sap van limoen
1
Teentje knoflook, fijngesnipperd
0.5
Rode ui, fijngesnipperd
0.5
Rood pepertje, fijngehakt
0.5
Bosje koriander, fijngesnipperd
0.125
Sint-jakobsnootjes
6
Passievrucht
1
Olijfolie
Peper

Ceviche van sint-jakobsnootjes met passievrucht

Bereiding

1

Doe voor de marinade het limoensap in een kom. Voeg de knoflook, de rode ui, het pepertje en de koriander toe en zet 30 min in de koelkast.

2

Maak de sint-jakobsnoten schoon: verwijder het koraal en spoel de noten onder koud water om alle zand te verwijderen. Snij ze in plakjes van ongeveer 2 mm dik, leg ze in de marinade en laat 15 à 30 min trekken.

3

Schep het vruchtvlees uit de passievruchten en verdeel het over de borden. Leg er plakjes sint-jakobsnoot bij en decoreer met een blaadje koriander. Sprenkel er een paar druppels olijfolie over en kruid met peper.