Chakchouka met frisse salade


Chakchouka met frisse salade
Bereiding
1
Verwarm de chakchouka in een grote antikleefpan op een matig vuur. Roer af en toe zodat de saus gelijkmatig opwarmt. Maak 8 kuiltjes in de saus met een lepel. Breek voorzichtig een ei in elk kuiltje. Breng op smaak met peper en zout. Dek af en laat de eieren 5 tot 7 min garen, afhankelijk van de gewenste gaarheid van de dooier.
2
Snij de komkommer in kleine blokjes, snij de kerstomaatjes doormidden en hak de rode ui fijn. Besprenkel alles met olijfolie en citroensap en breng op smaak met peper en zout. Meng alles goed door elkaar.
3
Toast de pitabroodjes in de broodrooster. Hak de peterselie fijn. Haal de chakchouka van het vuur en strooi de kruiden erover. Breng indien nodig op smaak. Verdeel de chakchouka over de borden en serveer samen met de salade en de warme pitabroodjes.