Champignons gevuld met Zwitserse Gruyère AOP

Champignons gevuld met Zwitserse Gruyère AOP
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 5 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Gruyère AOP, geraspt
50 g
Boter
0.5 el
Ansjovisfilets, gespoeld, fijngehakt
2
Teentje knoflook, fijngehakt
0.5
Citroen, rasp
0.5
Citroensap
0.5 el
Platte peterselie, fijngehakt
1 el
Paprikapoeder
Parijse champignons
6
Olijfolie
0.5 c.à.c
Peper
Kappertjes
6
Blaadjes platte peterselie

Champignons gevuld met Zwitserse Gruyère AOP

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng in een kom de Gruyère AOP met de boter, de ansjovis, het knoflook, het paprikapoeder, de citroenrasp en het -sap, de peterselie en de peper.

2

Vul de champignons met dit mengsel. Plaats de champignons in een met olie ingevette ovenschaal. Bak 3 à 5 minuten in de oven.

3

Verdeel de champignons over de borden. Garneer met kappertjes en blaadjes platte peterselie.