Champignontaart met parmezaankorst

Champignontaart met parmezaankorst
Voorbereiding 25 min.
Kook 40 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Voor de parmezaankorst:

Boter
50 g
Room
25 g
Parmezaan
25 g
Bloem
75 g
Gist
0.5 c.à.c
Snuifje zout
0.5

Voor de vulling:

Gedroogd eekhoorntjesbrood
15 g
Boter
15 g
Ui, gepeld en gehakt
0.5
Teentje look, gepeld en gehakt
0.5
Champignonmengeling (portobello, Parijse en kastanjechampignons, …), schoongemaakt
150 g
Eieren, licht opgeklopt
1.5
Room
125 g
Gerijpte kaas, geraspt
50 g
Zeezout, peper van de molen
0.25 c.à.c

Champignontaart met parmezaankorst

Bereiding

1

Maak de parmezaankorst: meng de boter en de room tot een gladde massa. Meng in een andere kom de parmezaan, de bloem en de gist. Kneed beide mengsels en rol tot een gladde bol. Wikkel in plastic folie en leg 2u15 in de koelkast.

2

Maak de vulling: verwarm de oven voor op 200°C. Laat het gedroogde eekhoorntjesbrood ongeveer 15 min weken in warm water. Laat uitlekken. Smelt de boter in een pot op een matig vuur en bak de ui, de look en de verse champignons even aan.

3

Klop de eieren op met de room en de geraspte kaas en kruid met peper en zout. Voeg de gebakken champignons en het geweekte eekhoorntjesbrood toe aan het eiermengsel. Leg het korstdeeg op een bebloemd werkvlak. Bekleed een taartvorm met het deeg, giet het champignonmengsel er bovenop en zet 35 min in de oven.