Chateaubriand met chimichurri-saus

Chateaubriand met chimichurri-saus
Voorbereiding 15 min.
Kook 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

krieltjes
500 g
takjes oregano
2
bosje koriander
0.5
bosje platte peterselie
0.5
teentje(s) knoflook
1
takjes tijm
2
cocktail trostomaten
300 g
sap van limoen
1
chateaubriand
2
paprikapoeder
0.5 c.à.c
olijfolie
zout
peper
aluminiumfolie

Chateaubriand met chimichurri-saus

Bereiding

1

Kook de aardappelen in de schil in lichtgezouten water. Giet af en schil ze. Snipper de oregano-, koriander- en peterselieblaadjes en de knoflook. Haal de naaldjes van de takjes tijm. Snij de tomaten in kleine blokjes. Bestrooi de aardappelen met wat peterselie. Meng de gesnipperde kruiden, de look, de tomaten, het paprikapoeder, het limoensap en 4 el olijfolie. Bestrooi met zout en hou apart.

2

Bestrooi de chateaubriand met zout. Vet een grote pan in met olie en bak de chateaubriand ongeveer 3 à 5 min. langs elke kant. Haal van het vuur en laat 5 min rusten op een bord, onder aluminiumfolie.

3

Snij de chateaubriand in plakjes en giet er de saus over. Serveer met de aardappelen.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
87kcal
Vetten
0,7g
Zout
0,11g
Eiwitten
8,2g