Cheesecake met kersen, zonder bakken

Cheesecake met kersen, zonder bakken
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 5 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Zandkoekjes, grof geplet
250 g
Gesmolten boter
120 g
Bokaal kersen
1
Verse roomkaas
500 g
Poedersuiker
60 g
Vanille-extract
1 c.à.c
Citroensap
2 el
Room
300 ml
Maïsbloem
1 el

Cheesecake met kersen, zonder bakken

Bereiding

1

Meng de geplette koekjes met de gesmolten boter. Schep dit mengsel op de bodem van een bakvorm en duw goed aan met behulp van een lepel. Zet in de koelkast.

2

Giet de kersen af door een vergiet en bewaar het sap. Meng de kaas met de suiker, het vanilleextract en het citroensap. Klop de room stijf en schep voorzichtig door de kaas. Voeg ook de helft van de kersen toe. Schep dit mengsel op de koekjesbodem en zet minstens 3 u in de koelkast.

3

Verwarm het kersensap. Los de maïsbloem op in een beetje water en giet bij het warme kersensap. Roer en laat indikken. Leg er de rest van de kersen in en laat zo afkoelen. Versier hiermee het midden van de cheesecake en werk af met een paar blaadjes verse munt.