Chicken nuggets met quinoa

Chicken nuggets met quinoa
Voorbereiding 20 min.
Kooktijd 40 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Kipfilets
1
Bloem
75 g
Eieren
1.5
Quinoa
200 g
Plantaardige olie
Amandelen
0.5 handvol
Lente-ui
0.5 bosje
Bladpeterselie

Voor de stoemp van zoete aardappelen

Zoete aardappelen
400 g
Kokosolie
0.5 el
Kokosroom
75 ml
Nootmuskaat
0.5 el
Zout
Peper

Chicken nuggets met quinoa

Bereiding

1

Maak eerst de stoemp: schil de zoete aardappelen en kook ze beetgaar in licht gezouten water. Giet ze af en laat ze wat uitdampen. Plet ze grof en voeg daarbij de kokosolie toe. Voeg daarna de kokosroom toe, meng en kruid met zout en peper.

2

Snij de kipfilets in stukken en kruid ze met zout en peper. Giet de bloem in een bord, klop in een ander bord de eieren los en schep de gekookte quinoa in een derde bord. Rol de stukken kip eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door de quinoa. Zorg ervoor dat de stukken kip een mooie laag quinoa krijgen. Verhit de olie in een braadpan en bak de nuggets goudbruin in 4 à 5 min per kant.

3

Snij de lente-uitjes in de lengte in tweeën en bak ze kort in een andere braadpan in een scheutje olie. Hak de amandelen grof. Verdeel de stoemp over bowls en serveer met de lente-ui, de amandelen, de peterselie en de chicken nuggets.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
142kcal
Vetten
4,8g
Vezels
2,5g
Eiwitten
6,3g