Chili con carne

Chili con carne
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 40 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Teentjes knoflook
1
Ui
0.5
Rundsgehakt
200 g
Olijfolie
1 el
Komijn
0.5 c.à.c
Pikant paprikapoeder
0.5 c.à.c
Geconcentreerde tomatenpuree
1 el
Rundsbouillon
150 ml
Gekookte rode bonen (bokaal)
250 g
Blik tomatenblokjes
0.5
Rijst
125 g
Komkommer
0.5
Bakje kerstomaten
0.5
Bakje guacamole
0.5
Geraspte cheddar
50 g
Zout
Peper

Chili con carne

Bereiding

1

Bak de knoflook, de ui en het rundsgehakt in een braadpan met de olijfolie. Voeg er de komijn, het paprikapoeder en de tomatenpuree aan toe en meng. Kruid met peper en zout.

2

Giet er de rundsbouillon bij en voeg de rode bonen en de tomatenblokjes toe. Laat 30 min sudderen op een laag vuur. Kook intussen de rijst volgens de aanduidingen op de verpakking.

3

Dien je chili con carne op met schijfjes komkommer, kerstomaten, guacamole, geraspte cheddar en de rijst.

Voedingsinformatie

per 100 g
Vetten
4,7g
Suiker
5,6g
Vezels
4g
Eiwitten
12,7g