Chili sin carne met koraallinzen, quorn en avocado

Chili sin carne met koraallinzen, quorn en avocado
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
koraallinzen
100 g
paprika
1 st
ui
1 st
chilipeper
0.5 st
garam masala
1 el
quorn
120 g
tomatenblokjes
400 g
kidneybonen
100 g
avocado
0.5
Griekse yoghurt
2 el
koriander
olijfolie
peper
zout

Chili sin carne met koraallinzen, quorn en avocado

Bereiding

1

Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de paprika in stukjes. Snipper de ui fijn. Verwijder de zaadlijstjes uit de chilipeper en snij fijn.

2

Stoof de ui, chilipeper en garam masala-kruiden aan in wat olijfolie op een zacht vuurtje. Voeg er na een minuutje de paprikablokjes en quorn aan toe. Doe er de tomatenstukjes bij en breng op smaak met peper en zout. Spoel de kidneybonen onder stromend water en voeg ze samen met de linzen bij de chili. Laat een kwartiertje pruttelen.

3

Snij ondertussen de avocado in plakjes. Schep de chili in diepe kommen. Werk af met een dot yoghurt, plakjes avocado en verse koriander.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
95kj
Vetten
0,6
Zout
0,26
Eiwitten
5,5