Chili sin carne met zoete aardappel, chocolade, gegrilde maïs en wilde rijst
Chili sin carne met zoete aardappel, chocolade, gegrilde maïs en wilde rijst
Bereiding
1
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking in gezouten water gaar. Plet de knoflook tot moes en snipper de ui.
2
Verhit wat olie in een kookpot en stoof de ui en knoflook 1 min. aan. Voeg de zoete aardappelblokjes en paprika toe en roerbak 2 min. Kruid met colombokruiden, cayennepeper (naar uw smaak), peper en zout. Roerbak 1 min. verder. Voeg er de bonen, de passata, de chocolade en de suiker toe. Laat 20 min. pruttelen. Roer regelmatig.
3
Verhit een grillpan over een hoog vuur. Gril, eens de pan heet is, de maïskolfjes in 5 min. bruin. Snij de kolfjes in hapgrote stukken en voeg toe aan de chili sin carne. Verdeel de rijst en chili over de borden.
Voedingsinformatie
per 100 g
Energie
116kj
Vetten
0,8
Zout
0,4
Eiwitten
2,9