Chili sin carne met zoete aardappel, chocolade, gegrilde maïs en wilde rijst

Chili sin carne met zoete aardappel, chocolade, gegrilde maïs en wilde rijst
Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
rijst
125 g
teen knoflook
1.5 st
ui
0.5 st
zoete aardappel
200 g
paprika
115 g
colombokruiden
0.5 el
bonen tomatensaus
180 g
passata
250 g
chocolade
25 g
maïs
100 g
olijfolie
cayennepeper
suiker
0.5 el
peper
zout

Chili sin carne met zoete aardappel, chocolade, gegrilde maïs en wilde rijst

Bereiding

1

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking in gezouten water gaar. Plet de knoflook tot moes en snipper de ui.

2

Verhit wat olie in een kookpot en stoof de ui en knoflook 1 min. aan. Voeg de zoete aardappelblokjes en paprika toe en roerbak 2 min. Kruid met colombokruiden, cayennepeper (naar uw smaak), peper en zout. Roerbak 1 min. verder. Voeg er de bonen, de passata, de chocolade en de suiker toe. Laat 20 min. pruttelen. Roer regelmatig.

3

Verhit een grillpan over een hoog vuur. Gril, eens de pan heet is, de maïskolfjes in 5 min. bruin. Snij de kolfjes in hapgrote stukken en voeg toe aan de chili sin carne. Verdeel de rijst en chili over de borden.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
116kj
Vetten
0,8
Zout
0,4
Eiwitten
2,9