Chinese vermicelli-salade

Chinese vermicelli-salade
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 0 min.
Rusttijd 60 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Pinda's
2 el
Rijstvermicelli
50 g
Spitskool
60 g
Wortel
Sojascheuten
50 g
Lente-uitjes
1
Verse koriander
10 g
Gebakken uien
1 el

Voor de vinaigrette

Sojasaus
1 el
Rijstazijn
0.5 el
Olie met neutrale smaak
0.5 el
Sesamolie
0.5 el
Thai chili saus
0.5 c.à.c

Chinese vermicelli-salade

Bereiding

Intro

Ter voorbereiding, hak de pinda’s grof. Schaaf de spitskool. Schil en rasp de wortel. Snipper de lente-uitjes. Hak de koriander fijn.

1

Rooster op een matig vuur de pinda’s in een pan zonder vetstof. Let erop dat ze niet verbranden!

2

Kook de vermicelli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng ze met de spitskool, de wortel, de sojascheuten, de lente-ui, de koriander, de gebakken uitjes en de pinda’s.

3

Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette, schep over de salade en meng voorzichtig. Laat 1 u (of een nacht) rusten en serveer op kamertemperatuur.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
157kcal
Vetten
7,2g
Vezels
1,7g
Eiwitten
4,1g