Chipolata en Griekse pasta met zomerse groenten

Chipolata en Griekse pasta met zomerse groenten
Voorbereiding 15 min.
Kook 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

kerstomaten
200 g
courgette
0.5
teen knoflook
1
verse tijm
5 g
platte peterselie
5 g
chipolata’s met fijne kruiden
300 g
kleine Griekse pasta
200 g
dosis saffraan
0.5
blokje groentebouillon
0.5
olijfolie
zwarte peper
zout

Chipolata en Griekse pasta met zomerse groenten

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Schik de kerstomaten in een ovenschaal, kruid ze met peper en zout, besprenkel met olijfolie en bestrooi met de tijmblaadjes. Zet 20 min. in de oven. Hak de knoflook fijn en fruit in 2 el olijfolie. Snij de courgette in kleine blokjes, giet ze erbij en laat kleuren op een matig vuur.

2

Kook de pasta met het bouillonblokje en de saffraan, volgens de instructies op de verpakking. Giet af en meng voorzichtig door de courgette. Hou warm.

3

Bak de chipolata’s. Serveer de pasta met courgette en de kerstomaten bij de chipolata’s. Bestrooi met platte peterselie.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
167kcal
Vetten
2,7g
Zout
0,66g
Eiwitten
7,2g