Chocolade-amandeltaart

Chocolade-amandeltaart
Voorbereiding 15 min.
Kook 40 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Donkere chocolade met 74% cacao
45 g
Boter
35 g
Eieren
1
Fijne kristalsuiker
30 g
Amandelpoeder
45 g
Grof zeezout
0.25 snuifje

Voor de afwerking

Bloemsuiker
Cacaopoeder
Amandelschilfers
0.25 handvol

Chocolade-amandeltaart

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Breek de chocolade in stukjes en verdeel de boter in blokjes. Leg ze samen in een kookpan en laat op een heel laag vuur smelten.

2

Klop in een kom de eieren met de suiker witschuimig. Giet er het mengsel van gesmolten chocolade en boter bij, meng en schep er vervolgens het amandelpoeder en het zout door. Klop alles goed op tot een homogeen deeg.

3

Beboter een taartvorm en bestuif hem met bloem. Giet er het deeg in en bak ongeveer 40 min in de oven. Laat afkoelen en haal dan uit de vorm. Bestrooi de taart met bloemsuiker, cacaopoeder en amandelschilfers.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
482kcal
Vetten
36g
Vezels
4,2g
Eiwitten
11g