Thuislevering of ophalen in de winkel?
Dr. Oetker
Chocoladecake 400 g
Dr. Oetker
5,69 €
14,23 €/kg
Per stuk

Land van herkomst

Nederland

Ingrediënten

Dr. Oetker Chocoladecake 400 g
Suiker
tarwebloem
9.3% magere cacaopoeder
5.6% chocoladestukjes (suiker, cacaomassa, cacaoboter, emulgator (zonnebloemlecithine))
tarwezetmeel
rijsmiddelen (E 450, E 500)
zout
rijstzetmeel
emulgatoren (E 475, E 471)
verdikkingsmiddel (xanthaangom)
aroma's

Voedingswaardetabel

100g
Energie 1816kJ/436kcal
Vetten 26 g
waarvan verzadigde vetzuren 16 g
Koolhydraten 42 g
waarvan suikers 27 g
Eiwitten 6.6 g
Zout 0.94 g
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ/ 2000 kcal).
Dit product, bereid met 200 g boter en 4 eieren, bestaat uit 15 porties en bevat: portie (45 g) % *
Energie 817kJ/196kcal 10 %
Vetten 12 g 17 %
waarvan verzadigde vetzuren 7.3 g 37 %
Koolhydraten 19 g 7 %
waarvan suikers 12 g 13 %
Eiwitten 3.0 g 6 %
Zout 0.42 g 7 %
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ/ 2000 kcal).

100g Dit product, bereid met 200 g boter en 4 eieren, bestaat uit 15 porties en bevat: portie (45 g) % *
Energie 1816kJ/436kcal 817kJ/196kcal 10 %
Vetten 26 g 12 g 17 %
waarvan verzadigde vetzuren 16 g 7.3 g 37 %
Koolhydraten 42 g 19 g 7 %
waarvan suikers 27 g 12 g 13 %
Eiwitten 6.6 g 3.0 g 6 %
Zout 0.94 g 0.42 g 7 %
* Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ/ 2000 kcal).

Bevat

Tarwe

Kan het volgende bevatten

Eieren, melk

Andere

Kan bevatten: ei en melk

Bereiding en gebruik

Toe te voegen 200 g Zachte boter (of magerine) 4 Eieren Baktemperatuur cica. 160 °C Elektrisch circa. 150°C Hetelucht circa. 2-3 Gas (stand) Keukengerei : cakevorm van 25 x 11 cm, elektrische mixer met kloppers. 1 De voorbereiding - Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor zoals aangegeven. - Vet de cakevorm in met boter en zeef er een fijn laagje bloem overheen, of gebruik de Dr. Oetker Bakspray. 2 De bereiding van het deeg - Klop met de mixer de zachte boter romig in een beslagkom. - Voeg de deegmix en de eieren in één keer toe. - Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 min. tot een glad deeg. - Klop het deeg daarna met de mixer op de hoogste stand in circa 3 min. tot een luchtig beslag. - Verdeel het deeg oven de vorm. 3 Het bakken - Plaats de vorm in de oven. - Prik na 60 min. met een mes in het midden van de cake. De cake is klaar wanneer er geen deeg meer aan het mes kleeft. Is het deeg nog altijd vloeibaar, bak dan nog enkele minuten verder en controleer regelmatig - Zet de cakevorm op een rooster en laat de cake 3-4 min. afkoelen.

Houdbaarheid

Koel en droog bewaren. Ten minste houdbaar tot:

Bewaring

Omgevingstemperatuur

Verpakking

Doos

Leveranciersadres

Dr. Oetker n.v., De Kleetlaan 7B, bus 1, B-1831 Diegem