Chocoladetaart en karamel, met gezouten boter
Voorbereiding
40 min.
Kook
30 min.
Rusttijd
0 min.
Moeilijkheid
Middelmatig
Chocoladetaart en karamel, met gezouten boter
Bereiding
1
De oven voorverwarmen op 200°C
2
De bodemdeeg uitrollen in een taartvorm. De deeg aandrukken aan de randen en het overtollige deeg verwijderen, indien nodig. Bakpapier in de taartvorm leggen en daarop harde peulvruchten strooien zoals rode bonen.
3
De taartbodem 30 min laten bakken op 200°C totdat hij lichtelijk verkleurt.
4
De chocoladecrème klaarmaken
5
Giet de lauwe chocoladecrème in de gebakken en afgekoelde bodemdeeg.
6
Ondertussen de karamel bereiden.
7
Zo gauw de karamel op kamertemperatuur is, de taart met de chocolade bestrijken.
8
De taart koel bewaren tot het proeven.