Chocoladetaart en karamel, met gezouten boter

Chocoladetaart en karamel, met gezouten boter
Voorbereiding 40 min.
Kook 30 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Middelmatig

Ingrediënten voor:

personen
MAX
1 rol ongezoete zanddeeg
Zwarte chocolade voor patisserie
400 g
Dikke room
325 g
Gezouten boter
100 g
Blonde suiker
150 g
Melk
50 ml

Chocoladetaart en karamel, met gezouten boter

Bereiding

1

De oven voorverwarmen op 200°C

2

De bodemdeeg uitrollen in een taartvorm. De deeg aandrukken aan de randen en het overtollige deeg verwijderen, indien nodig. Bakpapier in de taartvorm leggen en daarop harde peulvruchten strooien zoals rode bonen.

3

De taartbodem 30 min laten bakken op 200°C totdat hij lichtelijk verkleurt.

4

De chocoladecrème klaarmaken

5

Giet de lauwe chocoladecrème in de gebakken en afgekoelde bodemdeeg.

6

Ondertussen de karamel bereiden.

7

Zo gauw de karamel op kamertemperatuur is, de taart met de chocolade bestrijken.

8

De taart koel bewaren tot het proeven.