Chocoladetaart met meringue en kersen

Chocoladetaart met meringue en kersen
Voorbereiding 20 min.
Kook 180 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Zwarte chocolade
150 g
Boter
250 g
Olijfolie
2 el
Poedersuiker
300 g
Eieren
6
Zelfrijzende bloem
150 g
Cacaopoeder
4 el
Grote pot kersen op siroop
1
Ijskoude volle room
250 ml
Glazuursuiker
1 el
Limoen (geraspte zeste)
1
Melkchocolade, in schilfers
40 g
Zout

Voor de meringue:

Eiwitten
4
Griessuiker
125 g
Glazuursuiker
125 g
Maïsbloem
1 el

Chocoladetaart met meringue en kersen

Bereiding

1

Maak eerst de meringue. Verwarm de oven voor op 120°C. Klop de eiwitten met de griessuiker tot stevige sneeuw. Voeg de glazuursuiker en de maïsbloem toe. Vorm met dit beslag op een bakplaat bekleed met bakpapier twee cirkels zo groot als de taart moet worden. Zet 1 u in de oven.

2

Vet een springvorm van 15 cm in met boter. Laat de zwarte chocolade smelten au bain-marie. Voeg de boter, de olie en de poedersuiker toe en roer tot een homogeen mengsel. Laat 10 min afkoelen en roer er dan al kloppend één na één de eieren door. Voeg de gezeefde bloem, het cacaopoeder en een snuifje zout onder krachtig kloppen toe. Giet het deeg in de springvorm, verhoog de oventemperatuur tot 180°C en bak de taart 50 min. Controleer of het gebak gaar is door er met een spies in te prikken (ze moet er droog uitkomen) en laat 15 min afkoelen voor je de taart uit de vorm haalt. Leg op een rooster en snij horizontaal in 3 plakken.

3

Laat de kersen uitlekken. Klop de koude room stijf met de glazuursuiker en voeg er de geraspte limoenzeste aan toe. Leg één plak chocoladegebak op een serveerschotel en leg er een plak meringue op. Smeer in met een laagje stijfgeklopte room en kersen. Herhaal met de andere schijven gebak en meringue en sluit af met de laatste schijf gebak. Versier met chocoladeschilfers en eventueel met parelsuiker en vuurwerkstokjes.