Meer details
De sperzieboon is een boon waarvan men de lange peul eet. Deze wordt jong geplukt. De sperziebonen worden geoogst binnen 2 à 4 maanden na het zaaien. Daarna worden ze snel diepgevroren om zo bij te dragen aan de bewaring van hun smaakeigenschappen.Land van herkomst
België
Lokaal product
false
Eerlijke handel
false
Voedingswaardetabel
per: 100 g | |
---|---|
Energie | 115 kJ |
Energie2 | 27 kcal |
Koolhydraten | 3.5 g |
Vezels | 3.1 g |
Eiwitten | 1.8 g |
Zout | 0.08 g |
Verwaarloosbare hoeveelheden vetten, verzadigde vetzuren en suikers. | - |
Het zoutgehalte is uitsluitend toe te schrijven aan van nature voorkomend natrium. | - |
per: 100 g | |
---|---|
Energie | 115 kJ |
Energie2 | 27 kcal |
Koolhydraten | 3.5 g |
Vezels | 3.1 g |
Eiwitten | 1.8 g |
Zout | 0.08 g |
Verwaarloosbare hoeveelheden vetten, verzadigde vetzuren en suikers. | - |
Het zoutgehalte is uitsluitend toe te schrijven aan van nature voorkomend natrium. | - |
Bereiding en gebruik
8-10 min In de kookpan: kook de nog diepgevroren sperziebonen in kokend water. Zodra het water kookt nog 8 à 10 minuten op een zacht vuurtje laten doorkoken. Laat uitlekken en kruid naar eigen smaak. 6-7 min In de microgolfoven (850W): doe een portie van 250g nog diepgevroren sperziebonen met een beetje water in een microgolfbestendige schotel. Dek af en verwarm gedurende 6 à 7 minuten (regelmatig omroeren voor een gelijkmatige garing). Kruid naar eigen smaak. Alvorens te serveren de groenten nog 1 minuut laten rusten. De bereidingstijd aanpassen naargelang de hoeveelheid en het vermogen van uw microgolfoven.
Houdbaarheid
Bewaart 24 uur in de koelkast, 3 dagen in het vriesvak van de koelkast, meerdere maanden op -18°C in een diepvriezer***en ten minste houdbaar tot einde / Lotnr.:: zie datum hieronder. Na ontdooiing niet opnieuw invriezen.
Bewaring
Omgevingstemperatuur
Submerk
Classic'
Leveranciersadres
Interdis TSA 91431 91343 Massy CEDEX France