Courgette-pannenkoekjes

Courgette-pannenkoekjes
Nutri-Score A
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Courgette
0.5
Ei
0.5
Ricotta
50 g
Bloem
1 el
Provençaalse kruiden
0.5 c.à.c
Lookpoeder
0.5 c.à.c
Paprikapoeder
0.25 c.à.c
Cayennepeper
0.5 snuifje
Plukjes bladpeterselie
Citroen
0.5
Munt
0.5 handvol
Plantaardige olie
1.5 el
Zout
Peper

Courgette-pannenkoekjes

Bereiding

1

Spoel de courgette en rasp hem. Leg in een vergiet en pers er zoveel mogelijk vocht uit. Meng in een kom het ei, de ricotta, de bloem en de geraspte courgette. Kruid met de Provençaalse kruiden, het lookpoeder, het paprikapoeder, de cayennepeper en peper en zout.

2

Verhit de olie in een braadpan en schep er kleine hoopjes van het beslag in. Bak de pannenkoekjes rondom goed bruin

3

Hak de peterselie fijn en snij de citroen in partjes. Schik de courgettepannenkoekjes op een bord, decoreer met de peterselie, munt en serveer met de partjes citroen.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
110kcal
Vetten
6,8g
Vezels
1,4g
Eiwitten
4,2g