Couscous met falafel, erwten- en munthummus


Couscous met falafel, erwten- en munthummus
Bereiding
1
Los 1/2 bouillonblokje op in 250 ml kokend water. Giet deze bouillon over de couscous, dek af en laat 5 min wellen. Maak los met een vork en voeg een klontje boter toe. Verhit een beetje olijfolie in een braadpan op een matig vuur. Bak de falafels 5 tot 6 min en draai ze regelmatig om.
2
Maak de hummus. Snij de citroen doormidden. Pers de ene helft uit en snij de andere helft in parten. Giet kokend water over de bevroren erwten, laat 2 min staan en giet af. Pel de knoflook en doe deze samen met de erwten, de tahin en de verse munt in een keukenrobot. Voeg het citroensap, 2 el olijfolie en een paar el water toe en mix tot een gladde hummus.
3
Verdeel de couscous over de borden, samen met de falafel en hummus. Versier met een paar blaadjes munt en de partjes citroen.