Couscous met falafel, erwten- en munthummus

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Groentebouillonblokje
1/2
Couscous
125 g
Boter
Falafels
150 g
Olijfolie

VOOR DE HUMMUS

Biocitroen
1/2
Diepvrieserwten
100 g
Teentje knoflook
1/2
Tahin
1 el
Verse munt
Zout
Peper

Couscous met falafel, erwten- en munthummus

Bereiding

1

Los 1/2 bouillonblokje op in 250 ml kokend water. Giet deze bouillon over de couscous, dek af en laat 5 min wellen. Maak los met een vork en voeg een klontje boter toe. Verhit een beetje olijfolie in een braadpan op een matig vuur. Bak de falafels 5 tot 6 min en draai ze regelmatig om.

2

Maak de hummus. Snij de citroen doormidden. Pers de ene helft uit en snij de andere helft in parten. Giet kokend water over de bevroren erwten, laat 2 min staan en giet af. Pel de knoflook en doe deze samen met de erwten, de tahin en de verse munt in een keukenrobot. Voeg het citroensap, 2 el olijfolie en een paar el water toe en mix tot een gladde hummus.

3

Verdeel de couscous over de borden, samen met de falafel en hummus. Versier met een paar blaadjes munt en de partjes citroen.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
189 kcal
Vetten
7,1 g
(waarvan verzadigde vetten)
0,9 g
Koolhydraat
23 g
Suiker
1 g
Vezels
3,8 g
Zout
0,49 g
Eiwitten
6,2 g