Crème brûlée met peer en chocolade

Crème brûlée met peer en chocolade
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 60 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Room
125 cl.
Volle melk
125 cl.
Eierdooiers
3
Kristalsuiker
37 g
Basterd suiker
2.5 el
Vanillestokje
0.5
Peren
1
Chocolade in stukjes
25 g

Crème brûlée met peer en chocolade

Bereiding

1

Breng de melk en de room aan de kook met het opengesneden vanillestokje. Verwijder van het vuur en laat even trekken. Klop de eierdooiers met de suiker tot een bijna witte crème. Meng met het roommengsel. Warm op op een zacht vuur tot het een dikke crème wordt.

2

Voeg de stukjes chocolade toe. Roer om. Schil de peer en snij in blokjes. Stoof de peer gedurende 2 minuten in de microgolfoven op 750 watt.  Verdeel de stukjes peer over de potjes en giet er de crème over.

3

Bak de crème brûlée gedurende 30 min. in de oven. Laat goed afkoelen. Haal de crèmes uit de koelkast en bestrooi ze met een dun laagje basterd suiker. Zet de schaaltjes vlak onder grill tot de suiker gesmolten is (ongeveer 1 minuut).