Croquettes de thon et salade de pâtes

Croquettes de thon et salade de pâtes
Voorbereiding 25 min.
Kook 10 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Erwtjes, diepvries
25 g
Groot blik tonijn (280 g), uitgelekt
0.5
Eieren, licht losgeklopt
1
Bloem
25 g
Mozzarella, in stukken
22.5 g
Lichte verse room
20 g
Bieslook, gesnipperd
2 el
Olijfolie

Voor de pastasalade:

Ronde pasta
150 g
Broccoli, in roosjes
0.5
Olijfolie
Sjalot, gesnipperd
0.5
Teen look, geperst
0.5
Parmezaan, geraspt
20 g
Amandelen, gehakt
Czout, peperitroen, in kwarten
Zout, peper

Croquettes de thon et salade de pâtes

Bereiding

1

Maak de pastasalade: kook de pasta en de broccoli in gezouten water. Verhit de olie in een diepe pan en fruit de sjalot en de look. Giet de pasta en de broccoli erbij, bestrooi met parmezaan en amandelen en kruid met peper en zout. Hou warm.

2

Kook de erwtjes 5 min in gezouten water en giet af. Verkruimel de tonijn in een grote kom. Voeg de eieren toe en meng. Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe en meng opnieuw.

3

Verhit wat olie in een grote pan met antiaanbaklaag. Vorm kleine burgers van de pasta en bak ze goudbruin in de pan, langs beide kanten. Serveer met de pastasalade en de citroenkwartjes.