Crumble van groene kool en aardappelen
Crumble van groene kool en aardappelen
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de groene kool in dunne reepjes. Verhit 1 el olijfolie op een matig vuur in een grote braadpan en fruit de ui en de knoflook. Voeg na 3 min de groene kool toe en laat ze 5 à 7 min meestoven, tot ze mals is. Kruid met de tijm, peper en zout. Was de aardappelen en snij ze met de mandoline in schijfjes van 2 à 3 mm.
2
Meng in een steelpannetje de room, de melk, de mosterd, de nootmuskaat, peper en zout. Laat langzaam warmen en voeg dan 60 g van de geraspte kaas toe terwijl je roert met een garde. Vet een ovenschaal (ongeveer 20 x 30 cm) in. Leg er een laagje aardappelschijfjes in en bedek met een laag groene kool. Giet er een beetje room met kaas over en herhaal deze laagjes tot alle ingrediënten opgebruikt zijn. Eindig met een laag aardappelen.
3
Meng de panko met 40 g geraspte kaas en een beetje olijfolie. Strooi dit mengsel over het gerecht en bak 20 à 30 min in de oven, tot de bovenkant goudbruin en krokant is en de aardappelen goed gaar zijn. Hak de peterselie fijn, strooi over de gratin en serveer.