Crumble van havermout met appels en peren

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Appels
1.5
Peer
1
Diepgevroren frambozen
75 g
Kaneelpoeder
0.5 tl
Bloem
37.5 g
Boter
50 g
Pecannoten
25 g
Havervlokken
50 g
Bruine suiker
37.5 g
Zout

Crumble van havermout met appels en peren

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakplaat in. Schil de appels en peren en snij ze in blokjes. Meng in een kom al het fruit door elkaar. Bestrooi met het kaneelpoeder en 1 el bloem. Meng alles en verdeel over de bakplaat.

2

Verdeel de boter in vlokjes. Hak de pecannoten grof. Meng in een tweede kom de havermout met de bloem, de bruine suiker en een snuifj e zout. Voeg de boter toe en meng met je vingertoppen tot kruimels. Voeg de pecannoten toe en verdeel dit mengsel gelijkmatig over het fruit op de bakplaat.

3

Bak de crumble 35 à 40 min in de oven, of tot de kruimellaag goudbruin en knapperig is en het fruit goed gaar is. Serveer fl ink warm.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
192 kcal
Vetten
9,7 g
(waarvan verzadigde vetten)
4,8 g
Koolhydraat
22 g
Suiker
13 g
Vezels
3,3 g
Zout
0,14 g
Eiwitten
2,4 g