Crunchy macaroni met drie kazen en broccoli


Crunchy macaroni met drie kazen en broccoli
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart. Snij de broccoli in roosjes en blancheer ze een paar minuten in kokend gezouten water. Giet af.
2
Smelt de 50 g boter in een pan op een matig vuur. Voeg de bloem toe en meng met een garde. Laat 1 tot 2 min koken zonder de bloem te laten kleuren, tot het mengsel een koekjesgeur krijgt. Voeg geleidelijk de melk toe, maar blijf voortdurend kloppen om klonters te voorkomen. Laat de saus indikken door regelmatig te roeren. Breng op smaak met citroensap, peper, zout en nootmuskaat. Haal de pan van het vuur en voeg de cheddar, gruyère en parmezaan toe. Roer tot er een romige saus ontstaat. Meng de pasta en broccoli met de kaassaus. Giet in een ovenschaal.
3
Verkruimel de cornflakes grof en meng ze met de amandelen, 2 el gesmolten boter, de tijm en een snufje peper en zout. Verdeel dit mengsel over de pasta. Zet de schaal 15 tot 20 min in de oven en serveer, afgewerkt met verse tijm.