Cupcakes à la carrot cake

Ingrediënten voor:
personen
MAX
Cupcakes à la carrot cake
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de kuiltjes van een cupcake- vorm met bakpapier. Hak de walnoten fijn. Meng de olie met de bruine en witte suiker, de vanillesuiker, de eieren en de yoghurt. Voeg de wortelen, de gehakte walnoten, de bloem, het bakpoeder, een snuifje zout en het kaneelpoeder toe. Meng.
2
Vul de vormpjes tot driekwart met het deeg en bak 18 à 20 min in de oven. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
3
Maak het glazuur: klop de room, de mascarpone en de vanillesuiker tot een dik glazuur. Bedek elke cupcake met glazuur en werk af met de fijngehakte extra walnoten en geraspte wortelen.
Voedingsinformatie
per 100 g
Energie
165kcal
Vetten
4,5g
Vezels
1,3g
Zout
0,21g
Eiwitten
7,7g