Cupcakes à la carrot cake

Cupcakes à la carrot cake
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Walnoten + om te serveren
25
Olie
60 ml
Bruine suiker
30 g
Witte suiker
30 g
Vanillesuiker
0.5 sachet
Eieren
1
Yoghurt op z’n Grieks natuur
60 g
Geraspte wortelen + om te serveren
65 g
Bloem
80 g
Bakpoeder
0.5 c.à.c
Kaneelpoeder
1 c.à.c
Zout

Voor het glazuur

Room
62.5 ml
Mascarpone
125 g
Vanillesuiker
1 sachet

Cupcakes à la carrot cake

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de kuiltjes van een cupcake- vorm met bakpapier. Hak de walnoten fijn. Meng de olie met de bruine en witte suiker, de vanillesuiker, de eieren en de yoghurt. Voeg de wortelen, de gehakte walnoten, de bloem, het bakpoeder, een snuifje zout en het kaneelpoeder toe. Meng.

2

Vul de vormpjes tot driekwart met het deeg en bak 18 à 20 min in de oven. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

3

Maak het glazuur: klop de room, de mascarpone en de vanillesuiker tot een dik glazuur. Bedek elke cupcake met glazuur en werk af met de fijngehakte extra walnoten en geraspte wortelen.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
165kcal
Vetten
4,5g
Vezels
1,3g
Zout
0,21g
Eiwitten
7,7g