Curry van kikkererwten en zoete aardappel

Curry van kikkererwten en zoete aardappel
Voorbereiding 10 min.
Kook 25 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Plantaardige olie
1 el
Rode ui(en), in ringen
1
Rode currypasta
2 el
Kikkererwten in blik, uitgelekt en gespoeld
400 g
Zoete aardappelen, in blokjes
2
Aubergine, in blokjes
150 g
Kokosmelk
400 ml
Groentebouillon
250 ml
Handvol basilicum
1
Enkele limoenkwartjes

Curry van kikkererwten en zoete aardappel

Bereiding

1

Verhit een scheut olie in een diepe pan. Voeg de ui en de currypasta toe en bak tot de ui gaar is.

2

Voeg de kikkererwten, de zoete aardappelen, de aubergine, de kokosmelk en de bouillon toe en laat sudderen op een zacht vuur tot de aardappelen al dente zijn. Kruid bij indien nodig.

3

Versier met basilicumblaadjes en serveer met limoenkwartjes.