Lanceert Carrefour de "Solidaire Afronding" | Carrefour

Je tijdstip

Lanceert Carrefour de "Solidaire Afronding"

 

De historische overstromingen richtten bij verschillende huizen van onze medewerkers en winkels een ware ravage aan. Naast de Solidaire Afronding-actie in de winkel, leverden we vrachtwagens met noodhulp en startten we een noodfonds op voor onze getroffen landgenoten. 

Bijna €472.000 ingezameld

Om de slachtoffers van de overstromingen te helpen, lanceerden we van 17/07 tot 31/07/2021 de "Solidaire Afronding". Via dit initiatief nodigden we onze klanten uit om de prijs van hun kassabon af te ronden ten gunste van de slachtoffers van deze natuurramp. Zowel aan de klassieke kassa als aan de Self Check Out was de klant vrij om te kiezen of hij de prijs van zijn kassabon al dan niet wou afronden. Het gehele ingezamelde bedrag is geschonken aan het Rode Kruis, dat de hulp aan de slachtoffers van deze natuurramp centraliseert. 

Bedankt iedereen!

Solidair afronden Carrefour

Carrefour mobiliseert

De oostelijke provincies van ons land werden midden juli getroffen door de zwaarste regenval die we ooit hebben meegemaakt. Inwoners, klanten en medewerkers werden hard getroffen, alsook enkele winkels. Ondertussen zijn de meeste filialen terug open, enkele anderen moeten we volledig renoveren. 

Naast de hulp in te roepen van onze klanten, hebben we ondertussen ook onze logistiek ingezet om te helpen waar we kunnen. 

  • Vrachtwagens met noodhulpgoederen (water, melk, voeding, poetsmiddelen en baby-artikelen waaronder luiers) naar de 6 crisis centra in Chaudfontaine, Verviers, Theux, Tilff, Malmédy en Trooz. 
  • Een noodfonds voor getroffen medewerkers en een groot aantal medewerkers hielp in de regio’s met de grootste schade. 
  • We leverden printers en bureaumateriaal aan de provincie Luik om de eerste hulp te kunnen organiseren.
Vrachtwagens met noodhulpgoederen