Samen, staan we paraat ! | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Samen, staan we paraat !

Samen ,
staan we paraat !

Samen, staan we paraat !

We worden allemaal solidairder voor elkaar in deze spannende tijden.
Carrefour wil ook dagelijks zijn steuntje bijdragen en steunt daardoor verschillende initiatieven. Ontdek ze hieronder.
#samenstaanweparaat

Carrefour België en de Fondation Carrefour doneren twee eademingstoestellen aan het UMC Sint-Pieter

Als voedseldistributeur speelt Carrefour België een belangrijke rol in deze coronatijden. We zijn er ons van bewust dat veel mensen elke dag opnieuw fantastisch werk verrichten om de Belgische bevolking te helpen. Daarom willen we deze helden ondersteunen door bijvoorbeeld voorrang in de winkel te verlenen aan zorgpersoneel. De steun van de Groep Carrefour aan de ziekenhuiswereld gaat verder.

Na de oproep die het UMC Sint-Pieter op 18 maart lanceerde, heeft de Fondation Carrefour het ziekenhuis ondersteund met € 80.000. Dat is het equivalent van 2 beademingstoestellen, wat essentiële apparaten voor de coronavirusbehandeling zijn. Zo draagt de stichting bij aan de financiering van de tweede afdeling intensieve zorgen voor het coronavirus, die 10 beademingsapparaten nodig had om de zwaarst getroffen patiënten te kunnen behandelen. “In deze moeilijke tijden is solidariteit een essentiële waarde. Toen we van de hulpvraag van het Universitair Medisch Centrum Sint-Pieter hoorden, voelden we meteen dat we iets moesten doen. We hopen dat deze twee beademingstoestellen het verplegend personeel zullen helpen om hun missie voort te zetten”, zegt François-Melchior de Polignac, CEO van Carrefour België.


Carrefour doneert duikmaskers aan het CHIREC-ziekenhuis in Eigenbrakel

“Omdat deze maskers op twee manieren gebruikt kunnen worden, kunnen ze zeer nuttig zijn: enerzijds voor de behandeling van patiënten met ademnood, anderzijds als bescherming van de meest blootgestelde zorgverleners”, aldus Hervé Lignian, Medisch Directeur van de CHIREC-site in Eigenbrakel. Door het aansluiten van een medische filter op een plastic adapter, gemaakt met een 3D-printer, worden de duikmaskers  etransformeerd. Het duikmasker is een eenvoudige en efficiënte manier om het tekort aan mondmaskers op te vangen. Een ander voordeel is dat het masker het hele gezicht bedekt en makkelijk te reinigen is. Als de actie positief verloopt, zullen we meer maskers doneren.


Carrefour Bergen schenkt 300 broodjes aan het hospitaal Saint-Joseph

Onze collega's van Carrefour Grand-Près lanceren nog meer steunacties. Nadat ze meer dan 500 broodjes en 20 kilo snoep in het Universitair Ziekenhuis Ambroise Paré hadden verdeeld, is het nu de beurt aan het ziekenhuis Saint Joseph. Steve Moreau en zijn medewerkers verdeelden er zo'n 300 verse, met-liefde-gemaakte broodjes. Dit initiatief sluit aan bij onze wens om alle mensen die in deze crisisperiode werken, regelmatig te ondersteunen: "We willen iedereen die in deze moeilijke periode nog werkt echt regelmatig ondersteunen en bedanken", zegt Steve Moreau "We hebben al broodjes uitgedeeld in het Ambroise Paré UHC, dus het is normaal om ook broodjes aan te bieden in het ziekenhuis St. Joseph."


De Hypermarkt Carrefour van Zemst en de sociale kruidenier ‘t Sociaal Profijtje in Mechelen slaan de handen in elkaar

Door de coronamaatregelen is de sociale kruidenierswinkel momenteel gesloten. Op donderdag 2 april tussen 7 en 8 uur ‘s morgens konden de klanten van 't Sociaal Profijtje tegen een gunsttarief hun boodschappen in de hypermarkt van Zemst doen. Gezinnen tot vier personen kregen een korting van 50% op hun aankopen. De vrijwilligers van het Sociaal Centrum hebben alles in goede banen geleid. De aanwezige kindjes werden dan weer overstelpd met paaseitjes, waarop zij onze winkelmedewerkers beloonden met een glimlach. Het initiatief bleek broodnodig: 34 klanten maakten van de gelegenheid gebruik om te komen winkelen. Daarom besloten beide partners om het initiatief te verlengen en het volgende week donderdag opnieuw te organiseren.


Carrefour steunt
'Feed The Nurses'’

Meer info

Het verplegend personeel in onze ziekenhuizen staat onder ongelooflijke druk. Zij staan op dit moment in de eerste vuurlinie en draaien dubbele shifts om zieke mensen te verzorgen. ‘Feed The Nurses’ wil deze helden bedanken en een hart onder de riem steken. De leden van dit project zijn chefs van verschillende restaurants die het zorgpersoneel van hartverwarmend krachtvoer willen voorzien.
Carrefour helpt mee

Toen we dit project ontdekten, konden we niet anders dan meedoen. Samen met lokale toeleveranciers, zullen we gratis steun en producten aan de chefs leveren. Onder andere de Carrefour markets in Scheepsdale, Sint Andries, Brugge Sint Kruis en Knokke en Carrefour hypermarkt B-park zullen producten als pasta en melk bezorgen.


Carrefour steunt
'Covid-Solidarity'

Meer info

De vrijwilligersbeweging Covid-Solidarity.org heeft onlangs een callcenter (gratis nummer: 02 808 96 54) opgericht voor de oudere bevolking of mensen die niet in staat zijn om zich te verplaatsen. Dit platform verenigt meer dan 5.000 vrijwilligers die klaarstaan om hun boodschappen te doen. Bovendien staan er 60 Frans- en Nederlandstalige vrijwilligers klaar die boodschappenlijstjes opnemen. Dankzij de samenwerking van verschillende tech start- ups en een hele reeks andere bedrijven zoals Carrefour, is dit nationale project een succes.
Het gratis telefoonnummer zal heel duidelijk aangeduid worden in onze winkels.


Origami For Life'
van Charles Kaisin

Meer info

Carrefour steunt het initiatief 'Origami For Life' van Charles Kaisin, een bekende Belgische kunstenaar. Het doel van dit initiatief is om geld in te zamelen voor het Erasmus Ziekenhuis. Jij kan makkelijk aan de actie deelnemen: vouw een origamivogeltje en steek het in één van de bussen in de deelnemende winkels. Voor elk origami die we ontvangen, doneren we 5 euro. Eens er 10.000 origami's ingezameld zijn, zal Charles Kaisin er een kunstinstallatie van maken. Het uiteindelijke kunstwerk zal in het 'Kanal-Pompidou'-museum in Brussel tentoon worden gesteld.


Aarzel niet om de openingsuren van je favoriete winkel
en onze online bestelservice te raadplegen:

Wil je meer informatie?


Je kan via het gratis nummer 0800 9 10 11 (beschikbaar van 8 uur 's ochtends tot 20 uur 's avonds),
via ons online formulier of via WhatsApp contact opnemen met onze klantenservice.

Aarzel niet om ook onze FAQ te raadplegen.


Carrefour stelt alles in het werk om je vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.