Dips van cashewnoten en rode biet

Dips van cashewnoten en rode biet
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 0 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Voor de dip van cashewnoten

Rauwe, ongezouten cashew- noten (of macadamianoten)
75 g
Water of sojamelk
3 el
Limoensap
0.25
Snuifje chilivlokken
0.5
Honing
0.5 c.à.c
Snuifje zout
Enkele blaadjes bladpeterselie

Voor de dip van rode biet

Voorgekookte rode biet
0.5
Rood pepertje, zonder zaadjes en fijngesnipperd
0.25
Verse kaas, type Philadelphia
25 g
Handvol verse coriander
0.5
Sap van limoen
0.5
Olijfolie
3 el
Lente-ui
0.5
Zout, peper

Dips van cashewnoten en rode biet

Bereiding

1

Voor de dip van cashewnoten: doe de noten in een schaal, zet ze net onder water, voeg een snuifje zout toe en laat 4 à 6 u rusten. Giet de noten af en mix ze fijn in de blender. Voeg voldoende water of sojamelk toe om een gladde crème te krijgen. Breng deze dip verder op smaak met limoensap, chilivlokken en een beetje honing. Werk af met wat bladpeterselie.

2

Voor de dip van rode biet: snij de rode biet in blokjes en leg ze in de kom van de blender, samen met alle andere ingrediënten behalve de lente-ui. Mix tot een gladde massa.Werk af met de heel fijn gesnipperde lente-ui.