Dipsaus met gegratineerde ricotta, gekaramelliseerde ui en tijm

Dipsaus met gegratineerde ricotta, gekaramelliseerde ui en tijm
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 45 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Uien
1
Teentje knoflook
0.5
Olijfolie
1 el
Klontje boter
0.5
Takjes tijm
2.5
Ricotta
250 g
Parmezaanse kaas
25 g
Citroen
0.5
Brood
Zout
Peper

Dipsaus met gegratineerde ricotta, gekaramelliseerde ui en tijm

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de uien, pel en pers de knoflook. Verhit op een laag vuur de olijfolie met de boter in een pan met dikke bodem. Laat de uien op een laag vuur 15 à 20 min karamelliseren. Schep af en toe om. Voeg 5 min voor het einde de knoflook en de tijmblaadjes toe. Kruid met zout en peper.

2

Rasp de zeste van de citroen. Leg wat ui opzij voor de afwerking. Meng de rest met de ricotta, 2/3 van de Parmezaanse kaas en de citroenzeste. Kruid met zout en peper en schep in een kleine, ingevette ovenschaal. Bestrooi met de rest van de kaas en bak 20 à 25 min in de oven.

3

Haal de ricotta uit de oven. Werk af met de opzij gelegde ui en serveer met brood of crackers.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
179kcal
Vetten
11g
Vezels
1,3g
Eiwitten
10g