Driekoningentaart met chocolade en hazelnoot
Driekoningentaart met chocolade en hazelnoot
Bereiding
1
Maak de banketbakkersroom: giet de melk in een steelpan en breng langzaam aan de kook. Klop intussen 4 eierdooiers met 40 g poedersuiker tot een wit mengsel. Giet de maïzena erbij en meng. Giet de warme melk over deze bereiding onder voortdurend roeren. Giet opnieuw in de steelpan en verwarm al roerend op een zacht vuur tot het mengsel indikt. Giet de gehakte chocolade erbij en meng tot die gesmolten is. Dek af en laat lauw worden.
2
Maak de boter zacht met een spatel. Meng met de bloemsuiker tot die volledig is opgenomen. Giet het hazelnootpoeder erbij en meng. Meng de banketbakkersroom met de hazelnotencrème.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg een van de cirkels bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Beleg met de chocolade-hazelnotencrème en laat een rand vrij van 1,5 tot 2 cm. Bevochtig de rand met wat water, bedek het deeg met een tweede vel deeg en verzegel de randen. Meng de eierdooier met wat water en borstel het deeg hiermee in. Maak versieringen in het deeg met de rug van een mes. Bak 30 min in de oven.