Driekoningentaart

Driekoningentaart
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 40 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Rollen bladerdeeg
2 st
Amandelpoeder
100 g
Amandelaroma
1 c.à.c
Suiker
75 g
Boter
50 g
Eieren
2
Eigeel
1
Boon
1

Driekoningentaart

Bereiding

1

Verwarm je oven voor op 210°C. Doe het eerste deeg in een taartvorm en prik er met een vork in.

2

Meng alle ingrediënten in een slakom: het amandelpoeder, het amandelaroma, de suiker, eieren en de zachte boter. Smeer de bereiding uit over het deeg en voeg de boon toe.

3

Doe de taart dicht met het tweede deeg en maak de randen goed dicht. Versier het deeg met een mes door er tekeningen in te maken en maak goudgeel door er eigeel over te smeren dat je met een beetje water hebt aangelengd. Prik er kleine gaatjes in zodat de lucht kan ontsnappen.

4

Zet ongeveer 30 minuten in de oven. Let vanaf 25 minuten op de baktijd, maar laat de taart gerust 40 minuten in de oven staan indien nodig.