Duivelse mosselen

Duivelse mosselen
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 35 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Ui
0.5
Peterselie
1 el
Teentje knoflook
0.5
Rode pepertjes
1
Lente-uitjes
1
Paprika's
1
Wortel
0.5
Tomaten
1
Mosselen
1 kg
Takje rozemarijn
0.5
Laurierblad
0.5
Sambal oelek
0.5 c.à.c
Witte wijn
100 ml
Groentebouillon
75 ml
Room
75 ml
Stokbrood
0.5
Olijfolie
Zout
Peper

Duivelse mosselen

Bereiding

1

Pel en snipper de ui. Hak de peterselie fijn, pers de knoflook, snij de pepertjes en lente-uitjes in rondjes en de paprika’s in reepjes. Schil de wortel en snij hem in rondjes. Snij de tomaten in kleine blokjes. Maak de mosselen schoon en gooi geopende of beschadigde exemplaren weg.

2

Verhit de olijfolie in een kookpan en fruit de ui, de knoflook, de pepertjes en de wortel 2 min. Voeg de rozemarijn, de laurier, de tomaten en de sambal oelek toe. Kruid met zout en peper en laat 15 min sudderen. Blus met de wijn en de bouillon en breng opnieuw aan de kook. Laat nog 10 min sudderen.

3

Verwijder de rozemarijn en de laurier uit het mengsel en mix tot een gladde saus. Leg er de mosselen in, meng en zet het deksel op de pan. Laat op een hoog vuur 6 min koken. Schep er de room, de lente-ui, de peterselie en extra rode peper (indien gewenst) onder. Serveer met het stokbrood.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
95kcal
Vetten
3,9g
Vezels
1,6g
Eiwitten
4g