Dunne lende met salsa van abrikozen

Dunne lende met salsa van abrikozen
Voorbereiding 20 min.
Kook 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

dunne lende
300 g
bokaaltje gegrilde paprika's
0.5
verse abrikozen
375 g
rode ui
0.5
muntblaadjes
7 g
gele krielaardappelen
400 g
olijfolie
peper
zout
keukenpapier
folie

Dunne lende met salsa van abrikozen

Bereiding

1

Stoom de aardappelen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep het vlees droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Wrijf in met olijfolie en gril ± 6 min. per kant. Laat rusten onder folie. Snij nadien in plakken.

2

Snipper de munt en de rode ui fijn. Ontpit de abrikozen en snij ze in blokjes. Mix de munt, rode ui, abrikozen en de olijfolie met een staafmixer tot een smeuïg geheel.

3

Laat de paprika's uitlekken en mix ze met een flinke scheut olijfolie, peper en zout tot een dressing. Serveer samen met de aardappelen bij het vlees.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
91kcal
Vetten
0,8g
Zout
0,22g
Eiwitten
5,8g